Met korting naar het Peugeot Dutch Drone Film Festival

woensdag 2 augustus 2017

De beste dronevideo’s van Nederland zien? Dat kan tijdens de eerste editie van het Peugeot Dutch Drone Film Festival (DDFF) op 8 september in Hilversum. De initiatiefnemers willen met het event de positieve en creatieve mogelijkheden van drones onderstrepen. NVF-leden die deze avond willen bezoeken, betalen € 9 in plaats van € 15.

Het Dutch Drone Film Festival is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en de website Dronewatch.nl. ‘Drones worden vaak geassocieerd met gevaar en privacy schending’, zegt initiatiefnemer Frank du Mosch van The Broadcaster. ‘Wij willen de andere kant laten zien. Drones verbreden de blik van de journalistiek enorm en zijn in veel opzichten een game changer.’

Als het gaat om de creatieve mogelijkheden van drones, hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien. De initiatiefnemers willen door dit festival dronevliegers aansporen om hun creativiteit ruim baan te geven. ‘Door de video’s te vertonen in een ultramoderne bioscoopzaal doen we recht aan de mooiste inzendingen’, aldus Wiebe de Jager van Dronewatch.

Korting voor NVF-leden

Kaarten voor de gala-avond in VUE Cinema Hilversum met de bekendmaking van de winnaars van beste dronevideo’s zijn te koop via de reserveringspagina op de website van het Dutch Drone Film Festival. Een kaart kost € 15. NVF-leden betalen € 9. Zij ontvangen per e-mail een promotiecode die zij bij hun reservering kunnen invullen.

Datum en locatie

De inloop op vrijdag 8 september is vanaf 21 uur, het programma is van 22 tot 24 uur. Dresscode is gala. Het adres van VUE Cinema Hilversum is Langgewenst 20, Hilversum.

Meedoen aan de wedstrijd

Tijdens het Dutch Drone Film Festival (DDFF) wordt een DDFF-Award per categorie uitgereikt aan de maker van de beste video. Ook wordt tijdens de avond een publiekswinnaar bekendgemaakt.

Aan de wedstrijd kunnen zowel recreatieve als professionele dronepiloten meedoen. Voorwaarde is dat minstens de helft van de shots in de video, die maximaal vier minuten mag duren, gemaakt is met behulp van een drone. Video’s kunnen worden ingezonden in de categorieën: abstract & kunstzinnig; dronie; FPV (filmpjes gemaakt met racedrones); internationaal; journalistiek; natuur; sport & auto.

Juryleden zijn: Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum; Eric Brinkhorst, fotojournalist en duo-voorzitter NVF; Wiebe de Jager, oprichter Dronewatch.nl; Ellis Blasé, manager PR/Sponsoring Peugeot Nederland.

Op dutchdronefilmfestival.nl staan details over wijze van deelname, wedstrijdvoorwaarden, deadlines en het juryproces.

Aftrap Dutch Drone Festival

Het DDFF is tevens de start van de tweede editie van het Dutch Drone Festival, dat op 9 en 10 september tijdens de Open Studio Dagen op het Mediapark in Hilversum plaatsvindt. Tijdens dit festival wordt er een drone race georganiseerd en kunnen bezoekers ook zelf hun vliegvaardigheid in de praktijk toetsen middels de aanwezige micro race drones.