Kwaliteit heeft een prijs

dinsdag 6 september 2011

Dit najaar organiseren NVF, Zilveren Camera en de FotografenFederatie vier regiobijeenkomsten over ontwikkelingen in de fotografie. Tijdens de eerste bijeenkomst, op 12 september in Nijmegen, spreekt NVF-voorzitter Rimmer Mulder over het thema: kwaliteit heeft een prijs.

Gespreksonderwerpen tijdens de vier regioavonden zijn ondermeer: auteursrecht, ondernemersvaardigheden, nieuwe media en technieken en andere actuele ontwikkelingen in het vak. Als sprekers treden vertegenwoordigers of interessante gasten van de genoemde organisaties op. Bovendien presenteert op elke avond een bekende fotograaf zijn of haar werk.
Op 12 september spreekt NVF-voorzitter Rimmer Mulder over het thema: kwaliteit heeft een prijs. “De afgelopen jaren hebben de geprinte media de kwaliteitsnormen steeds meer naar beneden gesteld”, aldus Mulder. “Sommige kranten hebben weliswaar nog oog voor beeld, maar over de hele linie zie je dat de bulk van de fotostock goedkoop moet zijn. Er is heel veel beeldaanbod, er wordt steeds minder samengewerkt met bepaalde fotografen die bij een bepaald medium passen en daarnaast zijn er steeds meer schrijvende journalisten die ook fotograferen. We willen met de beroepsgroep in discussie gaan over de vraag hoe zij redacties en hoofdredacties ervan overtuigen dat kwaliteit er echt toe doet en dat je daarvoor beroepsfotografen nodig hebt.”

De volgende bijeenkomsten worden gehouden in Rotterdam (19 oktober), Groningen (16 november) en Amsterdam (6 december).
Aanmelden voor de bijeenkomsten kan hier