Nieuw ViP-bestuur: ‘Van onzekerheid naar zekerheid’

maandag 28 september 2015

Vers in de Pers, de jongerensectie van de NVJ,  heeft een nieuw bestuur. Tijdens de Nacht van de Journalistiek, die werd georganiseerd door diezelfde ViP, werden de namen bekendgemaakt: Peter Smet, Manon van den Brekel, Iris Verhoeven, Niels Peuchen, Ineke Boersma, Ivo Roodbergen, Frederique Hanssen en Hidde van Koningsveld.

Foto: Sebastiaan ter Burg

Aan kersverse voorzitter Peter Smet de vraag wat de plannen zijn van het nieuwe bestuur. ‘We hebben een lijst met punten opgesteld die we als bestuur belangrijk vinden. Eén daarvan is zekerheid. Steeds meer studenten gaan aan het werk als freelancer. Dat brengt veel onzekerheid met zich mee. Heb ik de volgende maand nog wel werk? Wat gebeurt er als ik ziek word? Kun je later nog wel met pensioen? Wij willen dat onzekerheden zekerheden worden. Je gaat meer de nadruk leggen op wat je zelf wilt, zowel op inhoudelijk als op financieel vlak. Dan moet je weten hoe je bijvoorbeeld jezelf wilt profileren, en hoe je jezelf gaat ontwikkelen.

Op onze lijst staan verder thema’s, zoals diversiteit, de overstap naar digitaal en samenwerken tussen jong en oud. Al deze punten hebben we uitgewerkt en deze gaan naar onze leden, waarna zij beslissen waar de prioriteiten moeten komen te liggen.’

Meer over de Nacht van de Journalistiek 2015: