NVF-bijeenkomst over nieuwe beroepsvereniging

vrijdag 14 februari 2014

De NVF houdt op zaterdag 1 maart in Amersfoort een extra ledenvergadering over de stand van zaken rondom de nieuwe beroepsvereniging voor fotografen. Aansluitend zullen fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos in het kader van innoverende fotojournalistiek vertellen over hun FAS-project, genomineerd voor de Canon Prijs 2013. Ook kunnen tijdens de middag NVF-leden en studenten van Fotovakscholen speedadvies inwinnen over hun portfolio.

De FotografenFederatie gaat verdwijnen en daarvoor in de plaats komt een nieuwe beroepsvereniging voor fotografen. De NVF is aangesloten bij de federatie en daardoor volop betrokken bij dit proces. Rimmer Mulder en Dirk-Jan Visser, respectievelijk NVF-voorzitter en -bestuurslid zijn vertegenwoordigd in twee stuurgroepen en zullen op 1 maart de leden bijpraten over de stand van zaken rondom de nieuwe beroepsvereniging. Hierna gaat het NVF-bestuur in gesprek met de leden over de verhouding tussen NVF en de nieuwe beroepsvereniging.

Daarnaast nodigt de NVF het komend jaar trendsettende fotografen uit die optimaal gebruik maken van de nieuwste technieken. Op deze middag zijn dat fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos die zullen vertellen over hun FAS-project, een multimediaproject en -campagne over kinderen geboren met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS). Dit project is genomineerd voor de Canon Prijs van de Zilveren Camera 2013.  

Aansluitend krijgen studenten van Fotovakscholen en NVF-leden de mogelijkheid om speedadvies in te winnen over hun portfolio. De volgende NVF-bestuursleden en fotografen geven speedadvies over mogelijkheden in het vak:

  • Martijn van de Griendt
  • Serge Ligtenberg
  • Dirk-Jan Visser
  • Maria Hermes
  • Eric Brinkhorst
  • Ingrid de Groot
  • Gerard Til

De bijeenkomst vindt plaats in De Observant te Amersfoort van 13.00 tot 17.00 uur.

Programma 

13.00 Inloop

13.30 Welkom Rimmer Mulder (voorzitter NVF) 

13.35 Ontwikkelingen NVF & Nieuwe Beroepsvereniging voor Fotografen - Rimmer Mulder /  Dirk-Jan Visser (fotojournalist en NVF-bestuurslid)

14.15 Fotojournalistiek en innovatie - Het FAS Project - Allard de Witte (fotograaf) en Joost Bos (journalist).

15.00 Speedadvies met NVF-bestuursleden (foto- en/of documentaire journalisten) - Studenten van Fotovakscholen en NVF-leden kunnen hun portfolio aan NVF-bestuursleden tonen. 

16.00 Borrel

17.00 Einde

Wil je er bij zijn? Aanmelden is verplicht via: nvf@nvj.nl onder vermelding van ‘Regio Bijeenkomst NVF 1 maart’. Indien je speedadvies wilt inwinnen van één specifieke fotograaf graag je voorkeur vermelden.