NVJ ondersteunt actie tegen omroepbezuinigingen

dinsdag 13 augustus 2013

De publieke omroepen gaan op 9 oktober in Den Haag actievoeren tegen de bezuinigingen van het kabinet. Dat kondigde voorzitter Jan Slagter van Omroep Max eind vorige week aan. De NVJ ondersteunt dit initiatief volledig en zal vanuit de programmamakers mede inhoud geven aan de actie.

Het huidige kabinet zal per 2017 nog eens extra 100 miljoen euro bezuinigen, bovenop de 200 miljoen die de publieke omroepen al moesten inleveren. De NVJ heeft eerder al haar grote afkeuring uitgesproken en stuurde eind vorig jaar staatssecretaris Dekker (OCW) een brief met voorstellen en actiepunten.

Volgens Jan Slagter vertrekken op 9 oktober 100 bussen met demonstranten naar het Maliveld. Er is inmiddels een actiecomité, waarin publieke, regionale en lokale omroepen en presentatoren en tv-producenten zijn vertegenwoordigd. Op televisie en radio zullen spotjes worden uitgezonden om kijkers te attenderen op de manifestatie. Ook kunnen kijkers een petitie invullen. Op de dag zelf zullen waarschijnlijk programma’s als Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door, EenVandaag en Tijd voor MAX worden uitgezonden vanaf het Malieveld.

De NVJ zal vanuit de programmamakers mede invulling geven aan de protestacties. Nadere berichtgeving volgt binnenkort.