NVJ onderzoekt positie studenten en starters in de journalistiek

woensdag 7 juni 2017

Studenten en starters in de journalistiek opgelet: de NVJ start een enquête naar journalistiek werk en beloning onder startende journalisten. Wij hebben je medewerking hard nodig en vragen om de vragenlijst in te vullen. Hiermee krijgen we een actueel beeld van de positie van studenten en starters op de journalistieke arbeidsmarkt. De resultaten worden gepresenteerd op het Festival van de Journalistiek op zaterdag 23 september in Utrecht.

Misschien studeer je nog of ben je pasgeleden afgestudeerd. In beide gevallen willen we graag je ervaringen en mening weten. Wat is je stagevergoeding (geweest)? Wat verdien je als starter per uur? Ben je tevreden over je inkomen? Werk je graag als zelfstandig ondernemer of wil je liever een vast dienstverband? Vind je dat je voldoende kansen hebt op de journalistieke arbeidsmarkt?

Het doel van de enquête is om inzicht te krijgen in de huidige positie van studenten en starters in de journalistiek. Hoe zien jonge journalisten hun mogelijkheden en kansen voor de toekomst? Met de resultaten van dit onderzoek kan de NVJ nog beter inspelen op de behoeften en wensen van studenten en starters in de journalistiek.

De resultaten worden gepresenteerd en besproken op het NVJ evenement voor starters, het Festival van de Journalistiek op 23 september. Geïnteresseerd in de uitkomsten? Binnenkort kun je je inschrijven voor het Festival van de Journalistiek. Na 23 september worden de resultaten ook op deze website gepubliceerd.