NVJ presenteert nieuwe dienst: NVJ Intervisie

woensdag 20 juni 2018

De NVJ start een nieuwe dienst: NVJ Intervisie, voor mensen die behoefte hebben aan feedback en hun dagelijkse werkpraktijk willen bespreken. In kleine groepen ga je met elkaar aan de slag onder begeleiding van een coach. Na vier sessies neemt de coach afscheid en gaat de groep zelfstandig verder. Zowel freelanceleden van de NVJ, leden van de Auteursbond en freelancers die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven, kunnen met 50 procent korting aan dit programma deelnemen.

Met intervisie leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk. Je kunt sparren over onderwerpen die herkenbaar zijn: verwachtingen ten aanzien van opdrachtgevers bijvoorbeeld, moeite hebben met onderhandelen, of omgaan met deadlines en stress.

In een groep van zes tot zeven mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop, zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Na vier sessies neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder.

Intervisiecoach Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden.

Interesse?

NVJ Intervisie is bedoeld voor alle journalisten, fotojournalisten en auteurs. Heb je interesse, meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Daarna beslis je definitief of je gaat deelnemen aan NVJ Intervisie. Inschrijven voor de nieuwe groepen kan tot en met 1 augustus.

In overleg met de deelnemers en op basis van profielen en diversiteit stelt de coach de intervisiegroepen samen. Tijdens de kick-off maak je kennis met je intervisiegroep en werkwijze. Ook wordt gezamenlijk de rest van de bijeenkomsten gepland.  

Wat zijn de kosten?

De prijs voor de kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies van elk drie uur is in totaal: