Onderhandelingen cao SBS Productions verlopen stroef

dinsdag 20 mei 2008

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor SBS Productions verlopen uiterst stroef. SBS heeft de NVJ een eindbod voor een tweejarige CAO gedaan dat opnieuw ver achter blijft bij wat er elders in de mediasector aan arbeidsvoorwaarden wordt afgesproken.

Voor 2008 biedt de werkgever 2 procent structurele loonsverhoging en voor 2009 wordt 1,9 procent structurele loonsverhoging geboden. “Dat ligt heel lastig bij het personeel, aangezien de inflatie voor dit jaar al richting de 3 procent lijkt te gaan”, aldus Omroep-secretaris Marc Visch van de NVJ. “Dat betekent dat de medewerkers van SBS er op achteruit gaan en dat kan niet de bedoeling zijn.” De NVJ heeft daar vooral veel onbegrip voor aangezien SBS zowel programmatisch als financieel uitstekende resultaten boekt.

Voor verslaggevers is het eindbod van de werkgever extra zuur omdat SBS de vaste verslaggeversvergoeding af wil schaffen. In plaats daarvan wordt een sobere regeling op declaratiebasis voorgesteld. De NVJ heeft in de afgelopen periode een tweetal personeelsbijeenkomsten georganiseerd. Bij een van deze bijeenkomsten is de directie in de gelegenheid gesteld om haar kant van de zaak toe te lichten. Komende vrijdag zullen de CAO-partijen opnieuw rond de tafel gaan zitten. “Als dan blijkt dat er echt niets meer te wijzigen is aan het laatste bod van de werkgever, ben ik uiterst somber over de uitkomst van deze bijeenkomst.”, zo zegt Marc Visch van de NVJ. “Het is echt niet zo dat wij direct dreigen met harde acties, maar het moet wel duidelijk zijn voor de directie dat de medewerkers graag mee willen profiteren van de goede resultaten die met hun werk worden behaald.”