Online pionieren: alles over de nieuwste digitale tools

maandag 4 juni 2018

Wat zijn de nieuwe digitale tools waar journalisten mee kunnen proeftuinen? Hoe kun je ervoor zorgen dat online storytelling meer is dan een modewoord in de media? De secties Internet en Tijdschrift van de NVJ hebben de handen ineengeslagen en organiseren op 5 juli in Amsterdam 'Online pionieren: alles over de nieuwste digitale tools'. Een mooie avond over journalistiek pionieren in de digitale ruimte. 

Tijdens het event deelt Deborah Post van NOS Kort (262.000 volgers op Instagram) de do's & don’ts van Instagram Stories en vertelt Melvin Captein (NOS op 3) hoe je jongeren online bereikt. Annick van der Leeuw en Mark Beekhuis van BNR Nieuwsradio leggen uit waarom smart radio de toekomst is en hoe het radiostation experimenteert met podcasts; wat werkt wel en wat beslist niet? Ook schuift Wouter Vroege (de oprichter van Slices.co) aan. Hij bedacht een tool om snel en aantrekkelijk multimediale verhalen te vertellen; Vrij Nederland en Trouw werken er al mee. Verwacht naast de gesprekken vooral veel visueel spektakel!

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 5 juli, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) - 21.00 uur. Na afloop kun je napraten tijdens de borrel.
  • Locatie: KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam
  • Toegangsprijs: 5 euro (NVJ-leden), 10 euro (niet-leden)
  • Meer informatie en inschrijfformulier