Petitie ‘Zelfstandigenaftrek moet blijven’ succes

maandag 16 september 2013

Tot nu toe hebben maar liefst 57.000 mensen de petitie ‘Zelfstandigenaftrek moet blijven’ ondertekend. De petitie wordt eind september aan staatssecretaris Frans Weekers aangeboden door alle beroepsverenigingen, waaronder de NVJ en NVF en zelfstandigenorganisaties in Nederland. NVJ Freelance en de NVF roepen alle (foto)journalisten om de petitie te ondertekenen.

Het kabinet is van plan om 500 miljoen euro te bezuinigen op de aftrekposten voor ondernemers. Dankzij verschillende acties van beroeps- en zelfstandigenorganisaties, waaronder NVJ en NVF, is inmiddels 200 van de 500 miljoen van tafel.

Mei Li Vos, Tweede Kamerlid PvdA, heeft de NVJ en NVF in een persoonlijk onderhoud laten weten dat van die 300 miljoen 100 miljoen wordt bezuinigd op de startersaftrek. De NVJ vindt dit onacceptabel omdat starters vrijwel geen ander alternatief hebben op de huidige arbeidsmarkt dan om als zelfstandige aan de slag te gaan. De exacte invulling van de bezuiniging wordt nader ingevuld op Prinsjesdag. Vos staat open voor alternatieve bezuinigingen.

De NVJ, NVF en andere beroepsorganisaties zoals FNV KIEM blijven zich massaal inzetten totdat alle bezuinigingen op de aftrekposten voor ondernemers van tafel zijn.