Praat mee over wie het nieuws maakt

woensdag 18 januari 2017

Journalisten brengen het nieuws, maar doen dat steeds meer samen met andere nieuwsmakers zoals voorlichters, woordvoerders, twitteraars en vloggers. Tegenwoordig kan iedereen nieuws maken. Kan de echte nieuwsmaker opstaan? Het platform NVJ Gemengd Bedrijf organiseert op donderdagmiddag 2 februari het debat Wie maakt het nieuws? Met Pieter Broertjes, Mike Ackermans, Elske Koopman, Bastiaan Meijer en Max van Weezel (moderator).

Tijdens de middag wordt ingezoomd op een aantal voorbeelden van nieuwsmakers van nu. Aanstormend journalistiek talent Bastiaan Meijer vertelt hoe hij een plaats verovert in het veranderende medialandschap. Hoofdredacteur CBS Mike Ackermans gaat in op de veranderingen in de mediastrategie van het CBS. Politiek journalist Elske Koopman vertelt over haar ervaringen. Burgermeester en oud-hoofdredacteur Volkskrant Pieter Broertjes beschrijft in de aftrap in welke functie hij het meeste nieuws maakte.

NVJ Gemengd Bedrijf

Dit event wordt georganiseerd door NVJ Gemengd Bedrijf (eerder bekend onder de naam 'Meet the Press'). Dit is een nieuw platform voor communicatie professionals met een journalistiek hart. Zij hebben een gemengd bedrijf in de journalistiek en/of communicatie maar kunnen ook werkzaam zijn als voorlichter, tekstschrijver of dagvoorzitter. NVJ Gemengd Bedrijf is vooralsnog een pilot binnen de beroepsvereniging NVJ.

Datum, tijd en locatie

  • 2 februari  14.00 – 15.30 uur
  • Raadhuis, Dudokpark 1, Hilversum (voorafgaand aan de uitreiking Journalist van het Jaar 2016)
  • Deelname is gratis
  • Schrijf je hier in