Programmamakers naar Den Haag: “waardering in woorden én daden”

maandag 9 september 2019

Programmamakers overhandigen op dinsdag 10 september aan Tweede Kamerleden het resultaat van de petitie Publieke Omroep juist nu! Kom naar Den Haag om politici te laten weten dat de bezuinigingen op de publieke omroep moeten stoppen.

Programmamakers voeren actie in Den Haag in 2018 (foto: Remco Gielen)

Omroepsecretaris Wais Shirbaz: ‘Al jaren wordt bezuinigd bij de Publieke Omroep. Het woord is nu aan de programmamakers die zeggen: “we doen ons werk uitstekend, onze programma’s worden goed gewaardeerd door onze kijkers en luisteraars, we zijn een van de goedkoopste omroepen in Europa, het wordt nu tijd dat ook de politiek dat inziet. We willen waardering niet alleen in woorden maar ook in daden terugzien.”’

Nog voordat de visiebrief van minister Slob bekend werd gemaakt, is de NVJ samen met FNV en CNV de petitie Publieke Omroep Juist Nu! gestart om het belang van de Publieke Omroep en haar programmamakers duidelijk te maken aan de minister en Tweede Kamer. Op 11 september wordt de visiebrief van minister Slob over de toekomst van de Publieke Omroep in de Tweede Kamer behandeld. Een dag eerder, op dinsdag 10 september worden de resultaten van de petitie overhandigd aan Tweede Kamerleden. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op onder meer het maatschappelijk belang van de Publieke Omroep, wat zijn de gevolgen van de visiebrief van minister Slob?

Overhandiging petitie Publieke Omroep

Met o.a. Rowan Blijd (moderator), Lennart van der Meulen (VPRO-directeur Video) Frans Klein (NPO-directeur Video), René de Monchy (voorzitter NVJ), Lot van Bree (verslaggever Omroep West), Fred Kwint (voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de PO). Verder korte interviews met Tweede Kamerleden, onder wie Zohair El Yassini (VVD), Kirsten van den Hul (PvdA) en Peter Kwint (SP).

  • Wanneer: 12.30 (inloop) – ca. 14.00 uur
  • Hofplaats 1, naast Binnenhof, Den Haag