Sociaal plan Wegener weer verlengd

donderdag 16 december 2010

Als zich bij Wegener in de eerste helft van volgend jaar reorganisaties voordoen, zal de uitgever handelen in de geest van het vroegere sociaal plan Delta. Die toezegging heeft Wegener deze week gedaan tegenover de vakbonden NVJ, FNV Kiem en CNV Media.

De bonden hadden deze week een vervolggesprek met de beoogde nieuwe Wegener-topman Truls Velgaard. Daarbij kwam ook de kwestie rond een nieuw sociaal plan aan de orde. Gesprekken daarover zijn eerder dit jaar in de ijskast gezet vanwege de perikelen na het plotselinge vertrek van topman Joop Munsterman. Bonden en bedrijf spraken toen af dat tot eind van 2010 bij reorganisaties zou worden gehandeld op basis van het al afgelopen sociaal plan Delta.

Die periode is nu met een half jaar verlengd. Partijen zullen de besprekingen over een nieuw sociaal plan hervatten op het moment dat er duidelijkheid is over de managementstructuur bij Wegener. NVJ-secretaris Arthur Maandag spreekt over een keurige oplossing: ‘Wij moeten weten met wie we zaken kunnen doen, maar nog belangrijker: binnen het bedrijf heeft iedereen op dit moment wel iets anders aan zijn hoofd.’