The Contentmap.nl redelijk succes

woensdag 20 mei 2015

De initiatiefnemers van thecontentmap.nl spreken een jaar na de lancering van een redelijk succes. Via dit platform kunnen consumenten in één oogopslag zien waar films, tv-uitzendingen, muziek en boeken met toestemming van de makers zijn te downloaden. Thecontentmap.nl is mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen. De NVJ is via Platform Makers lid van de federatie.

Thecontentmap.nl biedt een uitgebreide lijst met legale websites en diensten waar materiaal online beschikbaar wordt gesteld. Aanvankelijk bleek beeldend aanbod lastig te verzamelen, aldus Erwin Angad-Gaur, voorzitter van Platform Makers. Inmiddels werkt de site goed en ontvangt de Federatie Auteursbelangen financiële ondersteuning om via campagnes de website onder de aandacht te brengen van met name jongeren en het onderwijs.

Ruim een jaar geleden lanceerde minister Bussemaker van OCW het initiatief dat enerzijds een goede kans biedt om de verdienmogelijkheden van de creatieve sector te vergroten en anderzijds consumenten van legale, makkelijk vindbare, betaalbare en kwalitatief goede content te laten genieten. ‘Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze blijven doen, moeten we ervoor betalen. Eerlijk is eerlijk.’ Aldus Bussemaker destijds.