Twintig jaar na de Bijlmerramp, rampenverslaggeving toen en nu

vrijdag 21 september 2012

Hoe verliep de verslaggeving van de Bijlmerramp in 1992? Wie bracht het nieuws toen het eerst? En wat is er anno 2012 mogelijk op het gebied van rampenverslaggeving wat destijds hooguit een droom was? Tijdens de gratis NVJ-bijeenkomst “Rampverslaggeving anno NU: Niemand ter plaatse, toch leidend in het nieuws!”, op donderdag 4 oktober, blikt Peter van der Maat, destijds verslaggever van de NOS, terug op die dag. Verder met: Brenno de Winter (o.a. NU.nl), Peter van der Ploeg (NRC), Robert Baltus (NOS) en Henk van Ess (verificatiespecialist).

Donderdag 4 oktober is het exact twintig jaar geleden dat een Israëlisch vrachtvliegtuig neerstortte op twee Bijlmerflats. Inmiddels is de journalistieke werkelijkheid volkomen veranderd. Tijdens de bijeenkomst “Rampverslaggeving anno NU: Niemand ter plaatse, toch leidend in het nieuws!” wordt niet alleen teruggeblikt op deze dag, maar wordt ook gekeken naar tools en mogelijkheden uit het huidige internettijdperk. Deze zorgen ervoor dat je bij wijze van spreken niet eens meer op de rampplek aanwezig hoeft te zijn om verslag te doen. Met internetjournalistiek bijvoorbeeld, of met publieksbijdragen via sociale media.

Gastsprekers: Peter van der Maat, Brenno de Winter, Peter van der Ploeg, Robert Baltus, Henk van Ess. Hoofdredacteur Dolf Rogmans van Villamedia is moderator.

Locatie: Dauphine, Prins Bernhardplein 175, Amsterdam
Datum en tijd: 4 oktober 2012 | 19:30 – 22:30 uur
Klik hier voor meer informatie en inschrijven