Vervolg onderhandelingen omroep-cao

woensdag 10 januari 2018

De NVJ en de omroepwerkgevers gaan op dinsdag 16 januari verder onderhandelen over een nieuwe cao Publieke Omroep. Op deze datum wil de NVJ naast een redelijke loonsverhoging tevens afspraken maken over de verbetering van de rechtspositie van alle werkenden die op basis van een payroll of zzp-constructie bij de publieke omroep werkzaam zijn.

Hoewel de NVJ niet onverschillig staat tegenover de ontwikkelingen bij de publieke omroep en de gevolgen daarvan, ziet ze tegelijkertijd dat de lonen bij de andere mediabedrijven zijn gestegen, ondanks een vergelijkbare problematiek. Een akkoord is dus nog niet in zicht.

Steun onze inzet

De NVJ waardeert de massale steun van de omroepmedewerkers. Secretaris Wais Shirbaz: ‘We merken dat programmamakers in gesprek gaan met hun collega’s over ontwikkelingen bij de omroep en de cao-onderhandelingen. Het effect daarvan is merkbaar en creëert draagvlak.’

Om tot goede afspraken te kunnen komen, heeft de NVJ je concrete steun nodig. Steun je onze inzet? Stuur dan een korte reactie naar Wais Shirbaz, wshirbaz@nvj.nl en stuur dit bericht ook door naar je collega’s.