Wat wil de NPO? Debat onder leiding van Antoinette Hertsenberg

maandag 18 mei 2015

Het beleidsplan van NPO heeft een storm van kritiek losgemaakt. Maar wat wil NPO nu precies? En wat zijn de argumenten voor of tegen de plannen? De NVJ organiseert op 28 mei onder leiding van Antoinette Hertsenberg een debat met Henk Hagoort, Jeroen Verkroost en Lennart van der Meulen. Meedoen aan dit debat? Graag! De toegang is gratis.

‘NPO doet greep naar de macht in omroepland’, schreef de Volkskrant. Met beleid dat “desastreus” is voor de digitale toekomst van de omroepen, briesten medewerkers van de VPRO. Het nieuwe vijfjarenplan van de NPO is nog slechts een concept, maar de kritiek heeft al stormkracht.

Ondertussen hebben slechts weinigen de plannen van de NPO-bestuurders ook echt gelezen. Wat willen Henk Hagoort en Shula Rijxman nu precies? Waarom vinden ze zo’n stevige verbouwing nodig? Wat zijn de tegens van deze plannen, maar ook, wat zijn de voors?

De secties omroep en internet van de NVJ organiseren een debat op donderdag 28 mei vanaf 18.30 uur in Studio Omroep Max, Mediapark Hilversum, Sumatralaan 45. Onder leiding van Antoinette Hertsenberg moeten er in de eerste plaats antwoorden komen op een hoop brandende vragen. Iedereen in de zaal doet mee aan het debat, maar op het podium zitten in elk geval de volgende sprekers:

  • Henk Hagoort, bestuurder NPO
  • Jeroen Verkroost, ‘chief digital officer’ bij De Persgroep
  • Lennart van der Meulen, algemeen directeur VPRO
  • En verder: gesproken column door Jan Kuitenbrouwer

Aanmelden kan via vereniging@nvj.nl. De toegang is gratis. Meld je snel aan, want vol = vol!

Inloop vanaf 18.00 uur, aanvang 18.30 uur. Einde en borrel rond 20.00 uur.