Winnaars The Challenge 2014

vrijdag 7 maart 2014

De projecten Yournalism, Cor*relations en POST-IT zijn uitgeroepen tot de meest veelbelovende journalistieke start-ups van The Challenge 2014. Dit maakte het Stimuleringsfonds voor de Pers woensdag bekend. De drie winnaars ontvangen elk 20.000 euro startsubsidie en zijn tevens genomineerd voor de Tegel Toekomst Prijs die 27 maart wordt uitgereikt.

De start-ups, POST-IT en Cor*relations, werden bedacht tijdens de Week van het Journalistiek Ondernemerschap, die Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam in november organiseerde.

Tijdens deze week bedachten studenten een bedrijfsplan dat aan het einde van de week werd ingeleverd en gepitcht. Gedurende de week kwamen verschillende gastdocenten langs. Ook de NVJ was vertegenwoordigd in de personen Petra Oudhoff (workshop over rechten van freelancers), en secretaris Rosa García López van NVJ Zelfstandigen, die het Business Model You bijbracht. García López was tevens bij de pitch betrokken als jurylid, samen met Marcella Breedeveld, Frederique de Jong, Rick van Dijk en Mark Deuze.