Artist Talk over hedendaagse oorlogsfotografie

vrijdag 27 oktober 2023, 15.30 - 20.15

In het kader van de tentoonstelling Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus organiseert Fotomuseum Den Haag een verdiepend programma over hedendaagse oorlogsfotografie. De internationaal gerenommeerde Amerikaanse fotografen Susan Meiselas en Carolyn Cole, van wie beiden werk is te zien in de tentoonstelling, zullen over hun werk spreken en vertellen wat hen drijft om keer op keer naar frontlinies in conflictgebieden af te reizen.

Voorafgaand aan de twee interviews met onze hoofdgasten, vinden panelgesprekken plaats waarin Nederlandse en internationale fotografen spreken over de veranderende rol en werkwijze van de oorlogsfotograaf. Fotojournalisten als Ilvy Njiokiktjien, Sakir Khader en Robert Knoth gaan met elkaar in gesprek over het veranderende medialandschap, het verkrijgen van toegang tot het front en het insider-/outsider-perspectief.

Bekijk het programma en de sprekers en bestel je ticket voor het complete programma of avondprogramma!

De tentoonstelling Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus is tot en met 26 november te bezichtigen in Fotomuseum Den Haag.