Breaking the News

dinsdag 30 mei 2017, 20.30

Breaking the News is een debat over de toekomst van de journalistiek. Met keynote spreker dr. Mark Lee Hunter,  Alexander Pleijter, Teun Gautier en Geesje van Haren.  NVJ-secretaris Rosa García López gaat tijdens de avond in op de campagne Journalistiek heeft een prijs, geeft voorbeelden uit de huidige freelance praktijk en mogelijke oplossingen. NVJ-leden kunnen met korting deze avond bijwonen.

Welke journalisten hebben in deze razendsnelle nieuwsstroom nog tijd voor grondige onderzoeksjournalistiek? Ze banen als freelancer hun weg door de media-wereld, maar van wie is hun werk en hoe kunnen ze hun positie vaststellen? Waar ligt de toekomst van de journalistiek? Bij stakeholder driven media zoals Amnesty en Greenpeace, nieuwe platforms als De Correspondent en The Post Online of klassieke media als zij de mogelijkheid hebben de rest bij te benen en digitaal te transformeren. Op welke manier wordt het journalistieke landschap gevormd door nieuwe initiatieven?

Sprekers

  • Dr. Mark Lee Hunter, Adjunct Professor bij het INSEAD Social Innovation Centre en oprichter van het Stakeholder Driven Media Project en het Global Investigative Journalism Network
  • Alexander Pleijter, professor Online Journalistiek bij de Universiteit Leiden, coördinator nieuwejournalistiek.nl en hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter, over journalistieke start-ups in Nederland en de verandering in het journalistieke landschap .
  • Teun Gautier, voormalig directeur van De Groene Amsterdammer en mede-oprichter van De Coöperatie, een nieuw collectief voor freelance journalisten.
  • Geesje van Haren, is oprichter van Verspers.nl, een online magazine met bijdrage van jonge journalisten en Crowdpress, een crowdfunding website voor journalistieke producties.
  • Rosa García López, secretaris NVJ-Zelfstandigen en NVF, over de campagne Journalistiek heeft een prijs.
  • Hella Hueck zal de avond modereren. 

De voertaal is Engels.

Toegangskaarten

NVJ leden die zich op de website van De Balie aanmelden voor 30 mei, Breaking the news, krijgen korting als ze de kortingscode breakingnews@DB gebruiken. Dan betaal je slechts 5 euro voor een kaartje (in plaats van 10 euro).