Beeldboek Fotojournalistiek heeft een prijs

Fotojournalistiek is een vak! NVF heeft de campagne #fotojournalistiekheefteenprijs gelanceerd. Het beeldboek schetst de huidige positie van fotojournalisten binnen de mediasector. Je kunt het hier downloaden.

Beeldboek downloadenColumns


Operatie #journalistiekheefteenprijs

Een journalist laat geen belangrijk nieuws liggen omdat het budget op is. Zoals een chirurg geen patiënt laat liggen halverwege een operatie. Maar het brengen van kwaliteitsjournalistiek wordt steeds moeilijker als de werkdruk oploopt en de budgetten zo laag zijn. Lees verder »

Fotojournalistiek heeft een prijs

Meer informatie over Fotojournalistiek heeft een prijs.

Fotojournalistiek

Journalisten aan het woord

Persoonlijke verhalen van Sheila Sitalsing, Ewout de Bruijn, Tara Lewis, Marja Boonstra, John van den Oetelaar, Sjoerd Arends, Bart Ebisch, Susanne de Joode en Piet Bakker. 

Naar de interviews

Leidraad lokaal mediafonds

De NVJ schreef deze leidraad voor de inrichting en doelstelling van een lokaal mediafonds.

Leidraad fonds (pdf)

Cijfers en achtergronden

Freelancers, werknemers, mediabedrijven en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Hoe ziet de journalistieke arbeidsmarkt eruit op dit moment? En: wat zou een freelance journalist eigenlijk moeten verdienen per uur om goed rond te komen? Met rekenvoorbeelden voor starters en ervaren journalisten. 

Lees verder

Oplossingen voor een gezonde mediasector

Hoe zien wij de oplossingen voor een gezonde mediasector met tijd om kwaliteit te leveren, fatsoenlijk betaalde journalisten en toekomstperspectief voor jonge journalisten? Hoe komen we tot een gelijk speelveld, waarbij uitgevers en mediabedrijven elkaar niet kapot concurreren en op een sociale manier met journalisten omgaan? 

Lees verder

JA NEE stickers

Steun Fotojournalistiek heeft een prijs. Download hier de plaatjes voor jouw twitter, facebook, instagram, etc posts.

Download de plaatjes

Programma's maken heeft een prijs!

Ben je omroepmedewerker en word je ingehuurd via een payrollbedrijf dan is de folder 'Programma's maken heeft een prijs' interessant voor jou.


Vind je ook dat journalistiek een prijs heeft? Stuur ons je quote!

Vind je ook dat het de hoogste tijd is dat er weer geïnvesteerd wordt in journalisten? Stuur ons dan je quote - max. 30 woorden - die antwoord geeft op de vraag: Heeft journalistiek een prijs?

Naar het formulier

Ja | Journalistiek heeft een prijs

#NeeJa

Wie de journalistiek een warm hart toedraagt, moet zich zorgen maken over ontwikkelingen die ons beroep raken. Terwijl de kwaliteit van het vak steeds belangrijker wordt, worden (foto)journalisten momenteel, én in toenemende mate, geconfronteerd met fors teruglopende redactiebudgetten, krimpende redacties, oplopende werkdruk en afbraaktarieven voor freelancers.

De NVJ vindt dat onze professie een waardering verdient, die past bij het belang van ons vak en start daarom de campagne Journalistiek heeft een prijs!

Als jij ook vindt dat onafhankelijke en betrouwbare journalistiek broodnodig is, steun dan deze campagne en laat je horen. Want het is hoog tijd dat weer geïnvesteerd wordt in journalisten die op professionele wijze en tegen een fatsoenlijke beloning signaleren, onderzoeken, onthullen, controleren, verbinden, verbeelden en duiden.  

Laat jezelf, je (zelfstandige) collega’s en onze belangrijke professie niet onder druk zetten en steun de actie van de NVJ.

Kunnen we ook op jou rekenen?

Marjan Enzlin, bestuurslid NVJ


Contact secretarissen