ECB bezoek

donderdag 14 december 2023, 10.00 - 17.00
vrijdag 15 december 2023, 10.00 - 16.00

De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseert i.s.m. de Europese Centrale Bank een seminar voor Nederlandstalige journalisten bij de ECB in Frankfurt. Dat is op donderdag 14 en vrijdag 15 december. Beleid en instrumenten van de ECB komen uitvoerig aan bod.

Naast een bezoek aan de persconferentie van Christine Lagarde over het monetair beleid staan er inhoudelijke sessies op het programma. Daarbij gaan we onder meer in op het monetair beleid (inflatie, rente), de digitale euro, economische ontwikkelingen, ECB-onderzoek en bankentoezicht.

Het is een tweedaags programma, dat donderdagochtend begint en vrijdag eind van de middag eindigt. Het is aan te raden om al op woensdagmiddag of -avond aan te komen. Alles sessies zijn op achtergrondbasis.

Reis- en verblijfkosten (twee nachten) zijn voor eigen rekening. Mogelijk kunnen die deels worden vergoed. Er zijn daarnaast geen aparte deelnamekosten. Accreditatie bij ECB is noodzakelijk, maar kan nog geregeld worden. I.v.m. praktische voorbereidingen is snelle aanmelding wel gewenst.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk dankzij steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Freelancers kunnen via het fonds Bijzondere Journalistieke Projecten een tegemoetkoming in inkomstenderving en onkosten krijgen. Meer informatie aldaar.

Voor meer informatie en inschrijven www.financielejournalistiek.nl

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy