De geldstromen in de landbouw - masterclass voor journalisten

vrijdag 26 april 2024, 10.00 - 17.00

Hoe is het huidige agrarisch-industriële complex tot stand gekomen, wie verdient er het geld en wat is de invloed van het Europese landbouwbeleid?

Op vrijdag 26 april organiseren de Masterclasses Financiële Journalistiek de masterclass Economie van de landbouw. Dit met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement, waarbij het Europees landbouwbeleid een belangrijke rol zal spelen.
 
In de masterclass gaan we in op het Europese landbouwbeleid en de rol van subsidies, en behandelen we de ontwikkeling van de agrarische sector en de financiële positie van boeren. Sprekers zijn onder anderen Krijn Poppe (landbouweconoom, lid van de Raad voor de Leefomgeving, akkerbouwer), Gerry van der Kamp-Alons (Radboud Universiteit) en Harold van der Meulen (Wageningen Research). 
 
De Masterclass is van 10 tot 17 uur in Wageningen en is uitsluitend bedoeld voor journalisten. We hanteren de Chatham House rules: uit de bijeenkomst mag niet worden geciteerd. Er is veel ruimte voor vragen.

Nadere informatie over het programma volgt.

Deelname staat open voor alle journalisten en kost €230 (ex. btw). Voor freelancers is een korting van 50% mogelijk. Freelancers kunnen ook een beroep doen op de beurs journalistieke ontwikkeling van het fonds BJP.

Inschrijven op www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy