Maak je niet (werk)druk! Zo pak je het aan

woensdag 20 november 2019, 19.00 - 21.30
Prijs:€ 12,50 

Heb je het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn, maak je je zorgen over voldoende inkomen, ga je gebukt onder een te groot takenpakket of heb je te weinig tijd om je werkzaamheden goed te kunnen doen? Grote kans dat je op een van deze vragen ‘ja’ antwoordt, want er zijn meerdere vormen van werkdruk.

De NVJ organiseert op woensdagavond 20 november een bijeenkomst over werkdruk. Het programma bestaat uit meerdere sprekers, een paneldiscussie en volop tips & tricks om werkdruk aan te pakken.

Rianne Meijer (eindredacteur bij LINDA.), Lisanne van Sadelhoff (freelance journalist o.a. Volkskrant magazine, RTL Nieuws, Viva, Runner’s World en Playboy) en Wouter van Dijke (datajournalist bij RTL) gaan met elkaar in gesprek over werkdruk. Waar lopen ze tegenaan, hoe blijft het leuk en wat gaat er juist wel goed? Ook bespreken ze in hoeverre het soort werkdruk per functie verschilt en hoe kunnen ze elkaar kunnen helpen.

Over de sprekers

Brigit Kooijman is freelance journalist en geeft de cursus Timemanagement bij de NVJ. Tijdens deze bijeenkomst over werkdruk zal ze uitleggen hoe je regie krijgt over je eigen agenda, zodat je rust en overzicht creëert en met meer plezier en concentratie je werk kunt doen. En waar komt jouw uitstelgedrag vandaan en wat kun je eraan doen?

Thijs Launspach is psycholoog en schrijver van onder andere het boek Fokking druk. Hierin legt hij uit wat de oorzaken zijn van burn-out en waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken. Tijdens het evenement vertelt hij wat je zelf kunt doen tegen werkdruk en hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Meer details volgen later!

Datum & locatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 november om 19:00 bij De Observant (Stadhuisplein 7 te Amersfoort), op loopafstand van het treinstation. De inloop is vanaf 18:30.

Prijs

€5 (leden),  €12,50 (niet-leden).

Enquête werkdruk

De NVJ presenteert deze avond de resultaten van een onderzoek naar de verschillende soorten werkdruk. Om oorzaken, gevolgen en aanpak van werkdruk goed in kaart te brengen, vragen we je een korte – anonieme - enquête in te vullen. NVJ-leden worden per e-mail uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Ben je geen lid of heb je geen e-mail ontvangen, vul dan hier de enquête in. Alvast bedankt voor je medewerking!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de secties Tijdschriften, ViP en Zelfstandigen.

Maak kennis met de NVJ

  • Tot 50% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart aanvragen
  • Juridische hulp bij werkgerelateerde kwesties

Wanneer je nu lid wordt ontvang je het eerste jaar 25% korting op je contributie. Daarnaast ontvang je gratis het Zilveren Cameraboek 2018.

Volledige aanbod