Maak je niet (werk)druk! Zo pak je het aan

woensdag 20 november 2019, 19.00 - 21.30
Prijs:€ 12,50 

De NVJ organiseert op woensdagavond 20 november een bijeenkomst over werkdruk. Het programma bestaat uit meerdere sprekers, een paneldiscussie en volop tips & tricks om werkdruk aan te pakken.

NVJ-leden krijgen € 7,50 korting

Ben je NVJ lid? Je ontvangt € 7,50 korting op je ticket en betaalt slechts € 5,-. Log in om van dit voordeel te profiteren!

Hoe ervaar jij werkdruk?

Heb je het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn, maak je je zorgen over voldoende inkomen, ga je gebukt onder een te groot takenpakket of heb je te weinig tijd om je werkzaamheden goed te kunnen doen? Grote kans dat je op een van deze vragen ‘ja’ antwoordt, want er zijn meerdere vormen van werkdruk.

Programma en sprekers

Debat

Rianne Meijer (eindredacteur bij LINDA.), Lisanne van Sadelhoff (freelance journalist o.a. Volkskrant magazine, RTL Nieuws, Viva, Runner’s World en Playboy) en Wouter van Dijke (vice-voorzitter Vers in de Pers, datajournalist bij RTL) gaan met elkaar in gesprek over werkdruk. Waar lopen ze tegenaan, hoe blijft het leuk en wat gaat er juist wel goed? Ook bespreken ze in hoeverre het soort werkdruk per functie verschilt en hoe kunnen ze elkaar kunnen helpen.

Workshop Timemanagement

Brigit Kooijman is freelance journalist en geeft de cursus Timemanagement bij de NVJ. Tijdens deze bijeenkomst over werkdruk zal ze uitleggen hoe je regie krijgt over je eigen agenda, zodat je rust en overzicht creëert en met meer plezier en concentratie je werk kunt doen. En waar komt jouw uitstelgedrag vandaan en wat kun je eraan doen?

Stress-expert Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog en schrijver van onder andere het boek Fokking druk. Hierin legt hij uit wat de oorzaken zijn van burn-out en waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken. Tijdens het evenement vertelt hij wat je zelf kunt doen tegen werkdruk en hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Moderator is 3FM-dj Sagid Carter

Collage sprekers werkdruk.png

Datum & locatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 november om 19:00 bij De Observant (Stadhuisplein 7 te Amersfoort), op loopafstand van het treinstation. De inloop is vanaf 18:30.

Achtergronden werkdruk na enquête

De werkdruk is in de afgelopen drie jaar sterk toegenomen, aldus ruim 950 journalisten die mee hebben gedaan aan de enquête die de NVJ heeft gehouden over werkdruk. Wat de achtergronden zijn van die toegenomen werkdruk hoor je tijdens de bekendmaking van de resultaten tijdens dit event op 20 november.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de secties Tijdschriften, ViP en Zelfstandigen.

Door de aanschaf van je ticket ben je verzekerd van toegang tot het event. Een aantal dagen voor de eventdatum ontvang je nog een e-mail met praktische informatie.

Heb je een vraag voor stress-expert Thijs Launspach?

Op 20 november beantwoordt stress-expert Thijs Launspach vragen van het publiek. Stuur alvast je vraag in door hieronder het formulier in te vullen of stuur een e-mail aan vereniging@nvj.nl.

 

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.