Masterclass Karlijn van Houwelingen - Amerikaanse verkiezingen & journalistiek

maandag 26 oktober 2020, 19.00 - 20.00

VOL! De Amerikaanse Verkiezingen zijn nooit saai maar dit jaar belooft het op alle fronten spannend, dramatisch en theatraal te worden en zullen deze verkiezingen ongeacht de uitkomst van grote invloed zijn op de rechtstaat en democratie van de VS. Tegen deze journalistieke achtergrond organiseert de sectie Vers in de Pers een online masterclass over de Amerikaanse verkiezingen & Journalistiek met Karlijn van Houwelingen.

Programma

Journalist Karlijn van Houwelingen is sinds 2015 Amerika-correspondent voor o.a. het AD en auteur van het recent verschenen boek  ‘Dit is Amerika’ .

In deze interactieve masterclass, vertelt ze vanuit New York over haar werk tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Natuurlijk word je bijgepraat over de actuele stand van zaken tussen Biden en Trump, het vertrouwen in de journalistiek in dit politieke landschap en de rol van jongeren in politiek gerichte TikTok filmpjes. Tegelijkertijd gaan we ook in op het werk als Amerika-correspondent. Hoe word je dit en hoe zien haar werkdagen eruit? 

Na deze masterclass ben je volledig op de hoogte wat er speelt in Amerika, hoe de media opereren in deze rollercoaster  én weet je of dit vak van buiteland correspondent wat voor je is én hoe je het kunt worden.

Voor wie?

Deze masterclass is gemodereerd voor starters en studenten journalistiek, maar beschikbaar voor alle journalistiek geïnteresseerden. Deelname is gratis.
Aanmelden is niet meer mogelijk: het maximum aantal deelnemers is bereikt.

 

Karlijn van Houwelingen

Karlijn van Houwelingen (1988) is sinds de zomer van 2015 correspondent in New York voor onder meer het Algemeen Dagblad. Ze studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Eerder werkte ze op de regioredactie van AD De Dordtenaar en maakte ze als buitenlandredacteur van het AD reportages in Griekenland, Colombia, Zuid-Korea, Hongarije, Kroatië, Oekraïne, Oostenrijk, Schotland, Duitsland en België.

Ze is tevens auteur van het recent verschenen boek  ‘Dit is Amerika’ .