Masterclass (on)houdbare schuld en inflatiedreiging voor journalisten

woensdag 8 december 2021, 12.30 - 18.30

Door de coronasteun zijn de overheidsschulden stevig opgelopen. Volgens sommige economen is dat geen probleem met zo'n lage rente. We kunnen nog veel meer lenen, bijvoorbeeld om de energietransitie te financieren. Maar waar komt al dat geld vandaan en hoe houdbaar zijn de schulden als de inflatie (en de rente) oploopt?

Dat zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de Masterclass (on)houdbare schuld en inflatiedreiging voor journalisten die we op woensdagmiddag 8 december organiseren bij DNB in Amsterdam.

Op de masterclass spreken onder meer Olaf Sleijpen, directielid monetaire zaken bij DNB, Maarten Verwey, directeur-generaal EcFin bij de Europese Commissie in Brussel, Carsten Brzeski, 'ECB-watcher' bij ING in Frankfurt en Huib Verbeek, hoofd obligatiehandel bij Rabobank.

Aan bod komen deze middag de rol van de ECB, de Europese begrotingsregels en de houdbaarheid van de staatsschulden van Nederland en andere EU-lidstaten, en de effecten op economie en financiële markten van een oplopende inflatie.

De masterclass is van 12.30 tot 18.30 bij DNB in Amsterdam, met lunch vooraf en borrel na afloop. Deelname kost 130 euro (excl.btw). Voor freelancers is korting mogelijk van 50%. Het gaat om een achtergrondbijeenkomst op basis van Chatham House rules. Daarbij is veel ruimte voor vragen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. De masterclass zit bijna vol, dus reageer snel als je wilt meedoen.

In verband met de aangescherpte coronaregels wordt de deelnemers bij aankomst om een QR-code gevraagd. Zonder geldige code kan de masterclass niet worden gevolgd.

Voor programma en inschrijven www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator, info@financielejournalistiek.nl

Meer informatie & contact

Mail naar nvjacademy@nvj.nl
Bel ons op 020-303 97 39
Volg de NVJ Academy op Twitter @nvjacademy en Facebook