Verslaggeving in conflictgebieden

maandag 25 september 2023, 21.00 - 23.00
dinsdag 26 september 2023, 08.00 - 22.00
woensdag 27 september 2023, 08.00 - 22.00
donderdag 28 september 2023, 08.00 - 17.00
Geef aan hoeveel deelnemers je wilt inschrijven.
Prijs:€ 1.000,00 

In een groot deel van de wereld is het veilig om te reizen, maar in een even zo groot deel van de wereld is dat het niet. Ontvoeringen, (terreur)aanslagen, gewapende conflicten en criminaliteit zijn in Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika en het Midden-Oosten aan de orde van de dag. Journalisten, fotografen, hulpverleners en zakenmensen die naar dit soort gebieden reizen lopen grote risico’s.

De NVJ Academy en de Koninklijke Landmacht organiseren een 3-daagse training voor journalisten die plannen hebben om naar conflictgebieden af te reizen. Tijdens deze training word je voorbereid op het maken van gevaarlijke reizen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Wat neem je mee? Welk hotel reserveer je? Waar moet je op letten als je aankomt? Met wie reis je rond? Welke auto neem je? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Het minimaliseren van de risico’s, daar gaat deze training over.

Je krijgt spijt als je dit niet doet

De cursus wordt gegeven en begeleid ervaringsdeskundige Peter ter Velde, Veiligheidscoördinator NOS en voormalig correspondent en verslaggever in oorlogs- en crisisgebieden. Naast theoretische kennis en praktische tips staat het programma bol van activiteiten. Onder andere wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • hoe benader je roadblocks
 • hoe ga je om met gijzelingssituaties
 • het verrichten van levensreddende handelingen
 • wat moet je doen op het moment dat er geschoten wordt

Lees ook:

"Daar sta je met je camera en wat doe je dan?"
FAQ Verslaggeving in conflictgebieden

Kosten

 • Prijs niet-leden € 1.000,- / Prijs NVJ leden en ZZP 50% korting € 500,-
 • ZZP korting ontvang je door op Mijn NVJ, onder Externe lidmaatschappen je KVK nummer bij Freelancer in te vullen
 • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ, NVF, Auteursbond, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
 • Kosten zijn vrij van BTW en in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar.

Nu ben ik klaar om te gaan

Overige informatie

 • Bij deze training zijn ontbijt, lunch, avondeten en overnachting inbegrepen.
 • De training start op de avond voorafgaand aan de training om 21.00 uur en eindigt de derde dag uiterlijk om 17.00 uur.
 • Maximaal 12 deelnemers.

Incompany

Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om een training Reisveiligheid incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739.

Meer informatie & contact

Mail naar nvjacademy@nvj.nl
Bel ons op 020-303 97 39
Volg de NVJ Academy op Twitter @nvjacademy en Facebook