Downloads Festival van de Journalistiek 2022

Op deze pagina vind je alle promotiematerialen voor het Festival van de Journalistiek 2022.

Aankondiging

Op 21 mei organiseren de Auteursbond en NVJ de 15de editie van hét Festival van de Journalistiek! Met een verrassend programma van kundige sprekers en workshops, van de inzet van A.I tot salaris- en tarief-onderhandelingen, biedt het Festival van de Journalistiek 2022 handvatten voor de toekomst. Zien we je 21 mei in Pakhuis de Zwijger? #fvdj22

Bestel je tickets hier: https://www.nvj.nl/agenda/festival-journalistiek-2022

Samenvattende tekst

Innovatieve en onafhankelijke journalistiek is urgenter dan ooit, maar de tools én het journalistieke landschap veranderen snel. Als journalist ervaar je continu nieuwe uitdagingen: nieuwe technologie en technieken, maar ook ontwikkelingen in de wereld die elkaar snel opvolgen. Wie is de hedendaagse journalist en hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Hoe blijf je onafhankelijk? Waarom zou je regiojournalist willen worden? Of buitenlandjournalist? En hoe zorg je dat je een fatsoenlijk tarief verdient?

Sprekers

Olaf Koens (schrijver, journalist, correspondent), Lale Gül (schrijfster, columnist), Eddy van Wessel (fotojournalist), Ester Gould (documentairemaker), Sarah Sylbing (documentairemaker), Ilvy Njiokiktjien (fotojournalist en multimediamaker), Ilse Openneer (hoofdredacteur RTL Nieuws), Helene van Santen (hoofdredacteur Margriet), Marcel Fokkink (jurist), Karlijn Goossen (journalist dagbladen en televisie), David van Dam (fotojournalist), Freek van den Bergh (fotojournalist), Eric Feijten (cameraman-editor en dronepiloot), Sophie van Gool (econoom, schrijver en columnist), Maartje Duin (radio-/podcastmaker), Bas Booister (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen), Rob Freijssen (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen), Goos de Boer (gezamenlijke research NOS en RPO), Nick Kivits (freelance journalist),  Thomas Muntz (Investico), Sosha Duysker (dagvoorzitter).

Volledig overzicht sprekers: https://www.nvj.nl/sprekers-festival-journalistiek-2022
Volledig overzicht programma: https://www.nvj.nl/programma-festival-journalistiek-2022
Tickets: https://www.nvj.nl/agenda/festival-journalistiek-2022

 


Bekijk hier het programma van het
Festival van de Journalistiek 2022

Programma

 

 


Bekijk hier de sprekers van
Festival van de Journalistiek 2022

Sprekers