Belastingaangiftenservice voor freelance leden

woensdag 6 maart 2013

NVJ Freelance en NVF bieden net als vorige jaren de belastingaangiftenservice aan voor haar leden. In de komende weken is regelmatig een belastingadviseur aanwezig zijn op het NVJ-secretariaat, die de aangiften 2012 verzorgt. De aangifte wordt na invulling door haar elektronisch verzonden.

De kosten zijn 108 euro per afspraak tenzij er meer tijd nodig is dan afspraaktijd van anderhalf uur. Deze service is bedoeld voor zelfstandigen zonder personeel, die hun administratie zelf bijhouden, freelancers in loondienst en/of met inkomsten uit overige werkzaamheden. Na aanmelding wordt een checklist verstuurd zodat duidelijk is wat nodig is ter voorbereiding van de aangifte.

Voor de aangifte van 2012 zijn de volgende punten voor ondernemers eventueel van belang:
De Belastingdienst stapt over van een extra controlethema naar meerdere extra service- en controlethema’s. Het doel is om mensen vooraf te informeren over informeren over veelgemaakte fouten en deze te voorkomen of om erop te wijzen dat men juist recht heeft op een belastingvrijstelling. Dit jaar wordt daarom extra aandacht besteed aan het verhogen van de hypotheek, de (on)terechte aftrek van lijfrentepremies en (on)terechte aftrek van zorgkosten.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met NVJ Freelance: freelancersadvies@nvj.nl telefoon 020 6769066.

Download hier het Handboek Ondernemen 2012 van de Belastingdienst