Cursus camjo op Schiermonnikoog

dinsdag 18 oktober 2016

Beginnende camjo’s bij regionale omroepen opgelet: de NVJ Academy organiseert  van 7 tot en met 18 november (maandag – vrijdag) een bootcamp camjo op Schiermonnikoog. Deze intensieve basiscursus is speciaal voor professionals die nog geen of weinig camjo-ervaring hebben.

De regionale omroepen maken een ware omwenteling door voor wat betreft structuur en werkwijze en hierbij zijn camjo’s (camerajournalisten) en mojo’s  (mobiele journalisten) niet meer weg te denken. De deelnemer leert technische vaardigheden, zoals (handmatige) bediening van de camera, het geluid, de belichting en de montage. Deelnemers nemen zelf camjo-apparatuur en een laptop mee met montageprogramma. Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan de basisprincipes van de camerajournalistiek, zoals voorbereiding, materiaal vergaren en verhaalopbouw voor nieuwsreportages.

Aan het eind van de cursus is de deelnemer in staat om zelfstandig een volwaardig aansprekend item te draaien met een goede verhaalopbouw, te monteren en de camera handmatig te bedienen.

Scholingsfonds

Eind vorig jaar heeft het AWO-scholingsfonds van de publieke omroep, waarin ook de NVJ is vertegenwoordigd, extra overheidssubsidie binnengehaald voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij de publieke omroep. In het kader van deze regeling betalen werkgevers 20 procent van de scholingskosten, de rest komt voor rekening van het AWO-fonds en de overheid.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door Peter Brinkman van Karakter.tv 

Deze intensieve cursus vindt plaats op een inspirerende locatie: Schiermonnikoog. Voor de cursuskosten (€ 1500,-) geldt dat slechts 20 procent in rekening wordt gebracht bij de omroep, het overige is gesubsidieerd. De locatiekosten zijn voor rekening van de omroep.

Aanmelden

Aanmelden voor de bootcamp verloopt via de HR-afdeling of hoofdredacteur van de regionale omroep of via vragen@werkstation.tv of www.werkstation.tv