Cursuscyclus over ondernemen

vrijdag 19 september 2008

De NVJ organiseert een driedaagse cursuscyclus over ondernemerschap, acquireren en onderhandelen. De cursus wordt gegeven door Peter Schneider.

Een zelfstandig journalist moet weten wat hij wil, hoe hij zichzelf positioneert en vermarkt. Een ondernemersplan kan daarbij van nut zijn. Het dwingt je om na te denken over: je eigen ondernemerswensen, het aantal uren dat je per jaar wilt werken; de jaaromzet die je wilt of moet halen; de investeringen; de soort werkzaamheden; de tijd die je wilt besteden aan ontwikkeling; je meerwaarde; je specialisme; je orderportefeuille; en welke concrete stappen er op korte termijn gezet moeten worden.

Na het in kaart brengen van je eigen onderneming begint het acquireren en onderhandelen. ‘Meer nog dan dat je steggelt over tarieven ga je onderhandelen over de behoeften die je beiden hebt’, zegt zelfstandig coach/trainer Peter Schneider. ‘Zorg voor continuïteit in de samenwerking.

Wat heb jij nodig? Hoeveel artikelen spreek je op jaarbasis af? En wees er steeds weer van bewust dat je bezig bent een relatie op te bouwen.

Deel 1, op 22 oktober 2008, gaat over het ondernemersplan

Deel 2, op 29 oktober 2008, ga je oefenen met verschillende vormen van acquisitie

Deel 3, op 19 november 2008, gaat over onderhandelen en tarieven.

Kosten: 125 euro per dag voor leden; 175 euro per dag voor niet-leden.

Informatie: freelancersadvies@nvj.nl of 020-6769066