Doe mee aan de enquête over werkdruk

dinsdag 8 oktober 2019

Werkdruk. Veel journalisten kunnen erover meepraten. De NVJ organiseert daarom op woensdagavond 20 november een bijeenkomst over werkdruk en zal daar onder meer een onderzoek naar verschillende soorten werkdruk presenteren. Om de oorzaken van werkdruk, gevolgen en aanpak goed in kaart te brengen, heeft de NVJ deze week een enquête via e-mail uitgestuurd naar leden. Niet-leden kunnen de vragenlijst hier invullen.  

Veelgehoord op redacties: de werkdruk is zo hoog dat de pijngrens onderhand bereikt is. Het gevoel dat je niet meer de gewenste kwaliteit kunt leveren ligt dan op de loer. Of het idee dat je altijd bereikbaar moet zijn. Of de indruk dat je te weinig gewaardeerd wordt. Er zijn meerdere vormen van werkdruk onder journalisten, of ze nu in vaste dienst zijn of als freelancer werken.

Op woensdag 20 november organiseert de NVJ een bijeenkomst over werkdruk. Met de presentatie van het onderzoek naar werkdruk, discussie en volop tips & tricks om werkdruk aan te pakken. Met als gasten onder meer: Rianne Meijer (eindredacteur bij LINDA.), Wouter van Dijke (datajournalist bij RTL) en Thijs Launspach (psycholoog en schrijver van Fokking druk)

Aanmelden voor de bijeenkomst Maak je niet (werk)druk! Zo pak je het aan

  • Wanneer: woensdag 20 november 2019, 19.00 - 21.30 uur
  • Waar: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
  • Meld je hier aan