Doe mee aan The Challenge 2016

dinsdag 3 november 2015

Heb jij een goed idee om de journalistiek mee te helpen vernieuwen? Doe dan mee aan The Challenge, de start-up wedstrijd van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In januari 2016 gaat de vierde ronde van The Challenge van start. Winnaars ontvangen een subsidie van 20.000 euro.

The Challenge is een wedstrijd voor derde- of vierdejaars journalistiek en net afgestudeerde journalisten, waarbij gewerkt wordt aan ideeën, waarmee je de journalistiek vooruit kan helpen. De teams die meedoen bestaan uit minimaal twee personen.

Masterclasses

Uit alle ingezonden ideeën worden er ongeveer 15 geselecteerd. Deze teams nemen vanaf januari 2016 deel aan tien masterclasses onder leiding van journalist, ondernemer en hoogleraar Bart Brouwers. Tijdens de masterclasses ga je met experts uit de journalistiek en het bedrijfsleven aan de slag maak je je idee steeds concreter.

Finale

Na elke masterclass valt er een team af, waarna er zes finalisten overblijven. Tijdens de finale winnen drie teams elk een subsidie van 20.000 euro om hun eigen journalistieke start-up op te zetten en wordt er een jaar lang huisvesting geregeld.

Deadline

De deadline voor het indienen van je idee is 1 december 2015.

  • Klik hier voor meer informatie over The Challenge, eerdere winnaars en wedstrijdvoorwaarden