Drie finalisten Grote Zelfstandigendag bekend

maandag 2 juni 2014

De drie finalisten van de online wedstrijd die wordt georganiseerd door het NRC Handelsblad en de NVJ zijn maandag bekendgemaakt: Sterre van der Hee en Harrison van der Vliet met ‘Ondergrond’, Sam Hagens, Benjamin Kamps, Pieter Munnik en Cedric van der Ploeg met ‘Videoprojecten’ en Jacqueline Maris met ‘Talent’. Dinsdag 3 juni pitchen de finalisten hun idee tijdens de Grote Zelfstandigendag in Amersfoort.

In totaal werden 18 online projecten ingestuurd. De drie finalisten zijn geselecteerd door Wieland van Dijk en Marcella Breedeveld van NRC Handelsblad. ‘Er zaten veel goede ideeën tussen’, aldus Wieland van Dijk. Het is niet uitgesloten dat het NRC Handelsblad alsnog met enkele deelnemers die geen finalist zijn contact opnemen om verder te praten over de ingezonden ideeën.

Dinsdag 3 juni pitchen de finalisten hun idee. De jury bestaat uit: Eefje Blankevoort, Wieland van Dijk, Iris Sikking, Wilma Haan, Anoek Steketee, Allard de Witte.

De wedstrijd is georganiseerd door de NVJ en het NRC Handelsblad. De winnaars kunnen een betaalde opdracht winnen bij NRC Handelsblad en startkapitaal (deelnemersfee oplopend tot maximaal € 4000,-). Wieland van Dijk, chef online NRC Handelsblad, zal de makers tijdens het project begeleiden (maximaal 3 sessies van één uur). 

De Grote Zelfstandigendag wordt gehouden op dinsdag 3 juni. Wil je ook komen, meld je dan snel aan!