Enquête over journalisten en hun relatie met woordvoerders

maandag 11 juni 2018

Hoe kijken journalisten aan tegen hun eigen vak en tegen hun relatie met woordvoerders? Hierover gaat het Grote Journalistenonderzoek dat in samenwerking met de NVJ wordt uitgevoerd. Gelijktijdig wordt onder woordvoerders het Grote Woordvoerdersonderzoek uitgevoerd. De resultaten van beide onderzoeken worden op 9 oktober bekendgemaakt tijdens het (24e) Praktijkcongres Succesvol Persbeleid 2018.

Het onderzoek is bedoeld om meer inzicht te krijgen in hoe journalisten aankijken tegen het eigen vak en tegen hun relatie met woordvoerders. Vragen hebben betrekking op onder andere de functie en rol van de journalist, het belang van hoor en wederhoor, inzage door woordvoerders, de wijze van reageren door woordvoerders en de bereikbaarheid van woordvoerders.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Corner-Stone BV. Om het beeld compleet te maken, wordt door Corner-Stone gelijktijdig een soortgelijk onderzoek gehouden onder woordvoerders. Een samenvatting van het onderzoeksverslag zal digitaal beschikbaar komen via de sites van Villamedia en NVJ. 

Deelname aan het onderzoek vindt plaats op basis van anonimiteit en vraagt slechts enkele minuten. Bovendien ontvang je na afloop desgewenst het onderzoeksrapport. Een reden te meer om mee te doen: ga hier naar de enquête