Finalisten NVJ crowdfundingproject bekend

vrijdag 31 mei 2013

De finalisten van het NVJ crowdfundingproject zijn bekend: Mathilde Sanders, Annemiek Onstenk en het duo Robert Oosterbroek en Bart Thiesen. Tijdens de Grote Freelancersdag op dinsdag 4 juni zullen de drie genomineerden hun idee pitchen. Aan het einde van de dag wordt de winnaar bekendgemaakt.

‘Eigenaren van het Nieuws’
Mathilde Sanders

http://www.persinnovatie.nl/11253/nl/onderzoek-eigenaren-van-het-nieuws-van-start
Wetenschappelijke inzichten en nieuwe theorie ontwikkelen over de kenmerken van verschillende types aandeelhouders van nieuwsmedia.

Qracht 500, de vele gezichten van armoede
Annemiek Onstenk

www.annemiekonstenk.nl
www.qracht500.nl
Een eenmalig magazine, vergezeld van een ‘meegroeiende’ site onder dezelfde naam, om mensen in armoede stem, gezicht en kleur te geven. Van welk bedrag moeten zij rondkomen, wat is hun situatie, hoe zijn zij daarin terecht gekomen en wat doen ze om uit de problemen te komen?

Prins Carnaval in een kleine gemeenschap
Robert Oosterbroek en Bart Thiesen

www.robertoosterbroek.nl
www.mrkoek.nl
Crossmediale productie waarin de verkiezing van Prins Carnaval in Swolgen wordt gevolgd. Voor een deel van de dorpsbewoners is het de hoogst haalbare eer in het leven om Prins Carnaval van het betreffende dorp te mogen zijn. Maanden van tevoren zijn er geheime bijeenkomsten, genootschappen komen bij elkaar als in een hedendaags mysterieus verhaal.

Op dinsdag 4 juni mogen alle deelnemers aan de Grote Freelancersdag van de NVJ stemmen op één van de finalisten. De deelnemers bepalen wie wint. Het deelnemersgeld bedraagt € 4.500,- .