Freelance Borrel wordt Business Model You Workshop

donderdag 14 juni 2012

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren de NVJ secties Freelance & NVF de Business Model You Workshop (inclusief borrel), voorheen Freelance Borrel. De titel van de workshops is veranderd omdat tijdens de bijeenkomsten niet alleen wordt geborreld maar ook hard wordt gewerkt. eerstvolgende Business Model You Workshop vindt plaats op vrijdag 29 juni in Amsterdam. Op die dag licht Maarten Bouwhuis zijn businessmodel toe.

Na de presentatie van Maarten gaat Rosa García López, secretaris NVJ secties Freelance & NVF, aan de slag met de deelnemers. De deelnemers mogen hun eigen businessmodel invullen en toelichten. Samen met andere deelnemers kijken we of we meer waarde kunnen creëren. Rosa schreef deze recensie over Business Model You en heeft jarenlang met Business Model Canvas gewerkt voor grote mediaorganisaties.

Het doel van de workshop is om via het Business Model Canvas de ondernemersvaardigheden van freelancers te stimuleren en om te leren meer waarde te creëren. Daarnaast wil de NVJ alle vernieuwende en succesvolle businessmodellen bundelen in een boek: Business Model You voor freelance (foto)journalisten.

Om het boek te financieren vragen we van alle deelnemers een kleine bijdrage voor de workshops: € 2,50- voor leden en € 5,- voor niet-leden. Deelnemers van de workshop krijgen zeggenschap over de titel en vormgeving. Daarnaast mogen zij enkele (tien van de dertig) businessmodellen kiezen die in het boek moeten worden opgenomen. De namen van de deelnemers worden bovendien in het boek vermeld! Het project zal aanvullende fondsen werven via www.nieuwspost.nl en als crowdfundingproject worden gelanceerd. Op 5 december 2013 moet het boek worden gelanceerd.

Datum & tijd: 29 juni, vanaf 16.00 uur
Locatie: NVJ, Johannes Vermeerstraat 22, Amsterdam

De data van de volgende workshops in 2012 zijn:
- donderdag 30 augustus - Zwolle
- vrijdag 28 september – Delft
- vrijdag 26 oktober – Utrecht
- vrijdag 30 november – ‘s Hertogenbosch
- vrijdag 14 december – Amsterdam

Inschrijven kan via ons online inschrijfformulier »