Gesprekken voordelig laten transcriberen

maandag 17 december 2012

Het uitwerken van opgenomen interviews kost veel tijd. Bespaar nu deze tijd door gesprekken te laten transcriberen door TranscriptieSpecialist en ontvang 10 procent korting op alle transcripties. Voor een transcriptie betaal je als NVJ-lid € 19,35, in plaats van € 21,50.

Journalisten maken steeds vaker gebruik van transcripties – het omzetten van audio naar tekst. Dit geeft de journalist de mogelijkheid om gesprekken beter te analyseren, goed te citeren of bij te voegen aan een artikel of onderzoek. Het uitwerken van gesprekken is een lastige en tijdrovende klus. Daarom besteden steeds meer journalisten hun transcriptiewerk uit. Deze oplossing biedt een aantal voordelen; doordat het transcriberen wordt uitbesteed aan een ervaren partij, wordt een transcript sneller verwerkt. Daarnaast bespaart de persoon die anders de transcriptie zou uitwerken tijd en kan hij of zij zich focussen op het eigen takenpakket.

De TranscriptieSpecialist is een transcriptieservice die voor verschillende (onderzoeks)journalisten transcripties uitvoert. Ook partijen als ING, PostNL, Alliander en verschillende universiteiten staan als tevreden referenten te boek.

NVJ/leden kunnen op de site van TranscriptieSpecialist een transcriptie met korting bestellen of een offerte aanvragen.