Gratis naar speelfilm A Private War

maandag 4 maart 2019

De biopic A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Amerikaanse Marie Colvin. NVJ-leden kunnen gratis naar de preview op woensdag 13 maart met een kort voorwoord door journalist Minka Nijhuis, die verslag deed van conflicten in onder meer Cambodja, Birma, Kosovo, Oost-Timor, Irak, Afghanistan en Syrië. Gastheer is Thomas Bruning. Er is plaats voor 75 filmbezoekers, dus schrijf je snel in.

Marie Colvin, gespeeld door Rosamund Pike, dringt onbevreesd en opstandig door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewt rebellenleiders en dictators, zoals Kolonel Kadhafi. Ze verliest het zicht aan een oog bij een granaataanval in Sri Lanka, waarna ze een kenmerkend ooglapje begint te dragen.

De ellende waarmee ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vraagt, blijft ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen en samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs.

De première van A Private War in de Nederlandse bioscopen is op 28 maart. 

Datum, locatie en aanmelden

  • Woensdag 13 maart, inloop 18.45 uur, start film 19.15 uur, einde film 21.05 uur
  • Parisienzaal, Filmhallen,  Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam
  • Meld je op deze pagina aan. De eerste 75 aanmelders ontvangen een gratis ticket, dus wees er snel bij.