Inschrijving Stan Storimans prijs

dinsdag 27 augustus 2013

Op 15 oktober wordt de jaarlijkse Stan Storimans Prijs uitgereikt, de prijs een prijs voor de cameraman of vrouw die het afgelopen jaar de beste nieuws of actualiteitenreportage heeft gedraaid. Producties kunnen worden ingezonden tot 1 oktober. Het is dit jaar vijf jaar geleden dat RTL-cameraman Stan Storimans bij een mortieraanval in Georgië om het leven kwam.

Net als voorgaande jaren worden de inzendingen beoordeeld op technische en inhoudelijke kwaliteit, op creativiteit, journalistieke alertheid en originaliteit. In aanmerking komen alle nieuws- en actualiteitenreportages die tussen 12 augustus 2012 en 12 augustus 2013 zijn uitgezonden op de Nederlandse televisie of op internet.

De jury bestaat uit Ad van Liempt (oud-hoofdredacteur NOVA), Jean-Pierre Geelen (tv-recensent de Volkskrant), Marga van Praag (oud-verslaggever NOS Journaal), Peter van der Maat (oud-hoofdredacteur Netwerk) en de winnaar van vorig jaar, Roel Rekko.

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de NVJ.
Details en voorwaarden staan op www.stanstorimansprijs.nl
Lees ook ‘Vijf jaar sinds dood Storimans’ op Villamedia

Het is vijf jaar geleden dat RTL-cameraman Stan Storimans werd gedood bij een mortieraanval. In juli werd bekend dat Nederland de zaak steunt die bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EVRM) is aangespannen rond de dood van Stan Storimans. Uit deze zaak moet blijken wie verantwoordelijk is voor de raketaanval. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Rusland de raket heeft afgeschoten op de stad Gori, maar volgens Rusland is daar geen bewijs voor. Doordat Rusland de zaak wil laten rusten, is er volgens minister Timmermans geen mogelijkheid meer iets via Rusland te bereiken en worden de inspanningen nu gericht op het EVRM.