Inzendingen Dick Scherpenzeel Prijs 2012 geopend

maandag 17 december 2012

De Dick Scherpenzeel Prijs beloont journalistieke producties die ontwikkelings-vraagstukken in niet-westerse landen inzichtelijk maken. Het gaat om geschreven werk, fotografie, digitale producties, radio- en/of televisieproducties, gepubliceerd of uitgezonden in 2012. Inzenders tot en met 25 jaar kunnen meedingen naar de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs. De persprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van €7.500 euro, de aanmoedigingsprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van €1.000.

Belangstellenden die één of meer van hun producties willen laten meedingen, kunnen hun werk opsturen naar lokaalmondiaal. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen, mits zij toestemming hebben van deze deelnemer. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Hans Laroes kiest de winnaar uit drie nominaties die enkele weken voorafgaand aan de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.
Inzendingen dienen uiterlijk 1 maart 2013 in het bezit te zijn van lokaalmondiaal. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Fotowerk dient eveneens acht keer op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd.
De prijzen worden uitgereikt in juni 2013 tijdens een door lokaalmondiaal georganiseerde bijeenkomst.
Het inschrijfformulier en de reglementen staan op de website van lokaalmondiaal.