Jim Verhoef benoemd tot junior secretaris secties ViP en Plus

dinsdag 13 september 2016

Jim Verhoef is benoemd tot junior secretaris van de secties Vers van de Pers en Plus. Door de benoeming van de nieuwe junior secretaris kan Rosa García López, bijna vijf jaar secretaris van ViP en Plus, zich nu volledig richten op de groeiende secties NVJ Zelfstandigen en NVF Fotojournalisten. 

Jim Verhoef (25) begon ruim een jaar geleden als assistent belangenbehartiger bij de NVJ. Daarvoor studeerde hij  sociaal economische geschiedenis en was hij twee jaar hoofdredacteur van het studentenblad Simulacrum, tijdschrift voor kunst en cultuur.

Voor Verhoef liggen de secties Vers in de Pers en Plus niet ver uiteen. ‘Leden uit beide secties zijn overkoepelend over sectoren en behartigen leeftijdsgroepen in plaats van journalistieke mediasectoren. Beide doelgroepen, jonge startende journalisten en oudere journalisten, hebben te maken met een veranderende arbeidsmarkt en een groot deel moet zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden.’

Sectie Plus

Een onderwerp dat binnen de sectie Plus hoog op de agenda staat is de pensioendiscussie. ‘Die gaat over de belangen voor journalisten en hoe we tegelijkertijd kunnen kijken naar nieuwere vormen van pensioenopbouw die passen bij de toekomst, zonder dat dit afbreuk doet aan de solidariteit en collectiviteit.’ Verder gaat de sectie Plus bijeenkomsten organiseren voor haar leden en is ze in gesprek met de NVJ Academy om cursussen te ontwikkelen speciaal voor Plus-leden.

Vers in de Pers

Bij ViP ligt de komende tijd de nadruk op het binden en aantrekken van jonge journalisten. Het Festival van de Journalistiek op 24 september is daar een mooi voorbeeld van. ‘Daarnaast zal de sectie meer aanwezig zijn op hogescholen en zal het onderwerp diversiteit hoog op de agenda komen te staan.’

Naast zijn functie junior secretaris is Jim Verhoef als projectleider betrokken bij het NVJ Mentorenprogramma dat op 10  november voor het tweede achtereenvolgende jaar van start gaat.