Jubileumuitreiking Zilveren Camera

donderdag 16 januari 2014

  De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland, viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan en wordt op zondag 26 januari voor de 61e keer uitgereikt. De feestelijke uitreiking en de tentoonstelling dit jaar staan in het teken van dit jubileum. Het programma begint om 15.30 uur met een interview met fotograaf Michael Kooren en de eerste Fotograaf des Vaderlands, Ilvy Njiokiktjien. Vanaf 16.00 uur worden de winnaars van de Zilveren Camera 2013, de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs bekendgemaakt.

De presentatie is in handen van cabaretier en televisiepersoonlijkheid Wilfried de Jong, muzikaal ondersteund door Ocobar. Kaarten voor de feestelijke uitreiking in het Fotomuseum in Den Haag zijn voor €12,50 (inclusief administratiekosten) te bestellen via de website van Zilveren Camera. Na reservering ontvang je een e-ticket met barcode, dit is het toegangsbewijs. Op de dag zelf, 26 januari, zijn er aan de deur kaarten te koop voor €20.

De tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto’s in de verschillende categorieën is te zien van 25 januari t/m 6 april 2014 in het Fotomuseum Den Haag.