Mini-expositie Cigdem Yuksel op Festival van de Journalistiek

woensdag 29 augustus 2018

Tijdens het Festival van de Journalistiek op 22 september is de hele dag het werk te zien van fotograaf Cigdem Yuksel. Deze mini-expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Free Press Unlimited.

In deze mini-expositie is een gedeelte te zien van de indringende fotoserie over Palestijnse minderjarigen op de Westelijke Jordaanoever. Al jarenlang spreken mensenrechtenorganisaties schande van de wijze waarop zij worden behandeld door Israëlische militairen. De meeste pubers die Cigdem Yuksel sprak, zijn getraumatiseerd nadat ze waren gearresteerd omdat ze ‘terroristische daden’ zouden hebben gepleegd. De serie verscheen onder andere in de Volkskrant. De fotoserie kwam tot stand in samenwerking met Free Press Unlimited.

Free Press Unlimited en fonds voor journalisten

De expositie op het Festival van de Journalistiek is mogelijk gemaakt in samenwerking met Free Press Unlimited via het Postcode Loterij Fonds voor journalisten. De deadlines voor subsidieaanvragen voor 2018 zijn 4 september, 23 oktober en 11 december.

Cigdem Yuksel won de Canon Zilveren Camera 2016 met haar serie over kinderarbeid door uit Syrië gevluchte kinderen in Turkije.

Festival van de journalistiek

Heb jij al kaarten voor het Festival van de Journalistiek op zaterdag 22 september in Het Huis Utrecht? Ga hier naar de Festivalpagina voor het volledige programma en meld je vandaag nog aan. Eur 10,- voor NVJ leden, inclusief buffet en 1 consumptie.

Festival van de journalistiek 2018


Nederlanders in het buitenland en buitenlanders in Nederland. Het thema van het komende Festival van de Journalistiek is: over de grens. Met Fidan Ekiz, Ajouad El Miloudi, Jan Kleinnijenhuis, Natasja Gibbs e.v.a.

Naar festivalpagina

2018-08-30-banner-studenten-villamedia-w