Nieuwe ronde Onderzoekslab

maandag 22 februari 2021

De Coöperatie en The Investigative Desk starten begin april met de derde ronde van het Onderzoekslab. Onder leiding van ervaren onderzoeksjournalisten kunnen freelance journalisten zich specialiseren in thematisch onderzoek. Een uniek leer-werktraject voor journalisten, maar bijvoorbeeld ook voor technici of wetenschappers die zich willen toeleggen op de onderzoeksjournalistiek.

Het Onderzoekslab is in 2020 opgericht als opleiding voor de onderzoeksjournalistiek van de toekomst. Het is een leer-werktraject van vier tot zes maanden waarin je in een team aan de slag gaat met een journalistiek onderzoek. Dit alles gebeurt onder begeleiding van diverse onderzoeksjournalisten. Het Onderzoekslab is een parttime opleiding waarbij je minimaal twee dagen per week aan het werk bent, waarvan een vaste redactiedag. Freelance journalisten kunnen zich aanmelden met eigen ideeën, het uiteindelijke onderzoeksthema wordt in overleg met alle deelnemers bepaald.

Heb je interesse in het Onderzoekslab en ben je benieuwd naar de verhalen van de eerste lichting? Die kun je beluisteren via deze podcast.

Je kunt je vanaf nu opgeven voor de derde ronde van het Onderzoekslab. De aanmelding sluit op 8 maart en de volgende lichting zal begin april starten. Meer informatie kun je hier vinden.