Nominaties Zilveren Camera

dinsdag 11 januari 2011

De nominaties voor de Zilveren Camera 2010, de Canon Prijs en Nationale Portretprijs zijn bekend en worden woensdag 12 januari aangekondigd op de website van de Zilveren Camera: www.zilverencamera.nl. De winnaars worden zondag 23 januari bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fotomuseum Den Haag.

De Zilveren Camera is al zes decennia lang gericht op het stimuleren van de Nederlandse fotojournalistiek. Zij organiseert drie fotoprijzen: – de Zilveren Camera voor de beste nieuwsfoto, – de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek – de Nationale Portretprijs.

De Nationale Portretprijs is een nieuwe prijs die in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum (NHM) voor de eerste keer zal worden uitgereikt. Deze prijs gaat naar de fotograaf die in het afgelopen jaar het meest bijzondere portret van een Nederlander heeft gemaakt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan de Nederlandse portretfotografie en nieuwe collectie creëren voor de Nationale Portrettengalerij.

De Zilveren Camera is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van fotojournalisten (NVF). De eerste Zilveren Camera is uitgereikt in 1949.