Nominaties Zilveren Camera bekend

maandag 20 januari 2014

 De nominaties voor de Zilveren Camera 2013 zijn bekend. De prijs voor de beste nieuwsfoto van 2013, de Canonprijs en de Nationale Portretprijs, worden zondag 26 januari uitgereikt in Fotomuseum Den Haag. Genomineerden zijn onder meer: Robin Utrecht, Martijn Beekman, Kees van de Veen, Maikel Samuels, Jasper Juinen, Ilvy Njiokiktjien, An-Sofie Kesteleyn, Koen van Weel en Remko de Waal.

De Zilveren Camera is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van fotojournalisten (NVF). De eerste Zilveren Camera is uitgereikt in 1949. Dit jaar staan de uitreiking en de tentoonstelling in het teken van het 65-jarig bestaan. Het programma begint om 15.30 uur met een interview met fotograaf Michael Kooren en de eerste Fotograaf des Vaderlands, Ilvy Njiokiktjien. Vanaf 16.00 uur worden de winnaars van de Zilveren Camera 2013, de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs bekendgemaakt.

NVJ-leden ontvangen bij Villamedia de Zilveren Camera-special met daarin de belangrijkste nieuwsmomenten van 2013 in beeld vastgelegd.