NVJ introduceert de Financiële APK voor freelancers

dinsdag 3 januari 2017

NVJ introduceert een nieuwe dienst voor freelancers: de Financiële APK. Ben je druk met journalistieke producties, maar heb je geen tijd om goed in je eigen financiële situatie te duiken? En wil je dat wel eens door een expert bekeken hebben? NVJ-leden met een Freelancer-lidmaatschap kunnen dan een Financiële APK aanvragen. De NVJ biedt deze dienst aan in samenwerking met de Auteursbond (voorheen VSenV). De Financiële APK wordt mogelijk gemaakt door het P.C. Boutensfonds, die deze dienst met een ruimhartige subsidie ondersteunt.

De APK bestaat uit een uitgebreid en concreet advies over jouw financiële situatie door een professioneel financieel adviseur. Hierna bepaal je zelf of je actie onderneemt. Je kunt bij je aanvraag voor de APK zelf je voorkeur aangeven voor een van de meewerkende financiële adviseurs. Aan de hand van een checklist verzamel je informatie en je stuurt deze naar je adviseur. Deze analyseert deze gegevens en maakt een rapport. Daarna volgt een afspraak voor een consult met je adviseur. Tijdens een vertrouwelijk gesprek komen specifieke adviezen aan bod en worden eventuele vervolgacties besproken.

Een alleenstaande deelnemer betaalt netto € 300,-. Voor een stel bedraagt de netto eigen bijdrage € 500,-. Normaal betaal je als alleenstaande € 800,- en als stel € 1.000,-. De korting wordt gefinancierd door het P.C. Boutensfonds. Het P.C. Boutensfonds subsidieert dus € 500,- per uitgebrachte APK.

 

 > Zie hier voor meer informatie.