NVJ steunt stichting voor naamsbehoud Elsevier

woensdag 13 april 2016

De Stichting Continuïteit Opinieweekblad Elsevier (COE) gaat de redactie van Elsevier ondersteunen in haar strijd voor naamsbehoud van het weekblad. De stichting wordt mede ondersteund door de NVJ.

De redactie ziet geen enkel heil in een 'rebranding'. Naamsverlies zal het voortbestaan van het blad in groot gevaar brengen, met alle gevolgen van dien – niet alleen voor de werkgelegenheid, maar zeker ook voor de grote groep trouwe lezers en de diversiteit in de media. De redactie wil daarom de eis van RELX, het moederbedrijf, voorheen Reed Elsevier) bevechten.

Onderzoek en juridisch advies

De stichting COE steunt de redactie hierin, door de redactie in de gelegenheid te stellen onderzoek te laten verrichten en juridisch advies in te winnen. Mogelijk moeten de redactie van Elsevier en de directie van RELX deze kwestie aan de rechter voorleggen. De NVJ ondersteunt de stichting COE met een financiële bijdrage.
 
Bestuur Stichting COE

Het bestuur van de Stichting COE bestaat uit: Ton van Brussel (Rode Hoed), Inge Brakman (o.a. bestuurslid Persvrijheidsfonds), Paul de Hen (tot 2010 Elsevier), Mienke Schaberg (Metaplan Consultants).