NVJ wil informatie over ontslagen bij RTL Z

dinsdag 29 november 2016

De NVJ heeft de RTL-directie vragen gesteld over de afslanking bij RTL Z waardoor de dagelijkse programma's Z Today en @Z van de buis verdwijnen. Eind vorige week werd bekend dat vanaf december minimaal de tijdelijke contracten van elf medewerkers worden stopgezet.

Volgens de NVJ is er sprake van een reorganisatie en wil daarom graag meer weten over de achtergrond en impact ervan, zoals welke maatregelen er zijn getroffen om de gevolgen van de reorganisatie voor de medewerkers op te vangen. Afgesproken is om hier woensdag 30 november over  verder te praten.

Onderhandelingen cao RTL

Op die dag beginnen ook de onderhandelingen over een nieuwe cao bij RTL. De huidige cao 2015-2016 loopt 1 januari af. Onlangs heeft de NVJ een presentatie gekregen over de mediamarkt waarbinnen RTL vandaag de dag moet opereren. Woensdag volgt een toelichting op de nieuwe cao-voorstellen van RTL.

Eigen cao-voorstellen

De NVJ werkt intussen samen met enkele leden werkzaam bij RTL aan eigen cao-voorstellen, die ook met de andere bonden zullen worden afgestemd. Alle NVJ-leden bij RTL krijgen hier binnenkort meer informatie over.